Barnwebb – Din familj på webben

Barn, graviditet, utveckling, barnsjukdomar, säkerhet, ungdomar och uppfostran

Tvillingar och Sexlingar

By • Apr 21st, 2009 • Category: Baby, Planera barn

Kate Gosselin och maken Jon som gifte sig, 1999 har nu 8 barn. ett par tvillingar och därutöver sexlingar.
Kate har ett syndrom som kallas PCOS  som bland annat innebär att man har oregelbunden eller utebliven ägglossning. I Kates fall innebar det att hon inte hade ägglossning alls och skulle behöva hjälp med provrörsbefruktning om det skulle bli några barn.

Paret bestämde sig för att påbörja IVF-försöken direkt, eftersom det kunde ta tid att få det att fungera. Men det dröjde inte alls länge innan försöken lyckades – redan på andra försöket blev Kate gravid – med tvillingar. Och lyckan var total när Cara Nicole and Madelyn Kate föddes i oktober 2000.

Redan året efter började Kate känna suget efter att få barn igen. Och när flickorna var två år bestämde de sig för att försöka igen. Också denna gång blev det andra gången gillt för Kate – hon blev gravid på andra försöket i oktober samma år.

Fem veckor senare kom beskedet paret sent ska glömma. Första ultraljudet visade att det inte bara var ett foster i Kates mage. Doktorn kunde räkna till fyra, fem – nej, sex små foster.

Läkaren menade att i det här läget var det nog idé att ta bort de befruktade äggen. Men Kate samlade sig och sa: ”Vi tar inte bort dem”.

När de kom hem var de förtvivlade, men de fick stöd från omgivningen och kom tillslut fram till att det skulle klara det – med Guds hjälp. Allt gick bra och i slutet av maj 2004 födde Kate sex friska barn.

Idag har sexlingarna hunnit bli fyra år och tvillingarna åtta.

Tagged as:

Leave a Reply