Tidig toaletträning

Även Simons storasyskon fick börja med tidig toaträning vilket gjorde att de var blöjfria mellan 1 och 1,5 års ålder med en toaträning som började vid ca 5-6 månaders ålder.

Simon har fått börja mycket tidigare, i princip redan från början, eller åtminstone efter någon vecka. Det går till så att vi med jämna mellanrum, när vi tror att det är dags håller honom över toaletten eller handfatet för att kissa eller bajsa och gör då också ett sss-ljud som han kan associera med tömningen.

Han använder också tygblöja till och från, vilket gör att han med tiden kan bli mer medveten om när han kissar, eftersom man med tygblöja känner när man kissar, till skillnad från vanliga superabsorberande blöjor.

Det är naturligtvis svårt att som förälder veta när det är dags för tarmtömning, men en utgångspunkt kan vara att det normalt är dags att kissa eller bajsa strax efter ett längre sovpass, och snart lär sig bäbisen också att associera sss-ljudet med att kissa och kan då släppa på trycket när man genomför toaträningen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *