Kusinbesök

Under en av sommarlovets veckor föreslogs att barnens två yngsta kusiner skulle komma på besök till familjen ett par dagar, vilket passade alldeles utmärkt eftersom det inte fanns några andra planer för dessa dagar än några lugna dagar hemma, möjligen med några utflytkter i närområdet.

För barnen var det en överraskning så när de tre yngsta kom hem på söndagkvällen efter att ha varit på lajv en vecka blev de glatt överraskade av att bli mött av sina kusiner som hade kommit strax dessförinnan.

På söndagkvällen såg vi filmen Asterix: Den magiska drycken.
Under måndagen så regnade det mest så efter en frukost med amerikanska pannkakor , mackor och flingor så  spelade barnen minecraft och andra spel på datorer, surfplattor och mobile större delen av dagen men ändå ganska socialt då de pratar och interagerar mycket med varandra när de sitter och spelar.
Några avbrott för lite trädgårdslek blev det också mellan skurarna innan det var dags för middag.

På tisdag förmiddag åkte Levi och pappan med Simon på ett rutinärende på sjukhuset i Örebro så då roade övriga barn sig med mer spel under överinseende av barnens farfar som tittade förbi.
Efter lunchen på tisdag eftermiddag blev det en vandring till Viby gamla prästgård och prov av den nylanserade Le Pop glassen som det skrivits mycket om i tidningarna och på sociala medier.

På kvällen blev det köttbullar, korv och mangoldpasta som uppskattades av de äldre barnen och pappan medans de yngre barnen var glada att det även fanns vanlig pasta utan mangold, lök och parmesan.

På onsdagen blev det bland annat amerikanska pannkakor till frukost igen som en favorit i repris och efter lite spel på plattor och mobiler  gav vi oss av på en ca 3 km lång vandring längs det närliggande elljusspåret med paus i lekparken vid vretstorps folkets park samt pauser för bärplockande och lite medhavda riskakor.

Hamburgare alternativt korv med bröd blev en uppskattad lunch och sedan blev det lite mer spel innan kusinernas pappa kom och vi slöt upp med barnens farfar för att inta middagen på den lokala pizzerian.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *