Simon 9 år

När födelsedagen inträffar på en lördag passar det som omväxling bra att ha födelsedagskalaset på självaste födelsedagen och nu var första gången hos familjen Svensson som det skulle firas födelsedag på kapuragatan i Vretstorp.

Under fredagen passade yngsta sonen och pappan som var föräldraldig denna dag på att kalas- och veckohandla i den lokala icabutiken och  2,5´ för en överfull kundvagn kändes ändå överkomligt.

Sedan städades det och det var först på kvällen som själva bakningen till kalaset kom igång.  Pappan var van både vid att baka och laga mat men just bakandet av kanelbullar brukade överlåtas till någon annan. Klockan tickade iväg och pappan funderade på om det inte hade varit värt att lägga på några tior till på inhandlingen och köpt färdiga bullar i affären. Men efter en titt på ett youtube-klipp drogs slutsatsen att det antagligen gick snabbare att göra en vetelängd än vetebullar så det fick det bli och med ett lite framflyttat fredagsmys så låg där fyra färdiga vetelängder och svalnade på galler innan kvällen var slut.

Kanske p.g.a. det något sena fredagsmyset så somnade dock födelsedagsbarnet i soffan och där fick han ligga tills övriga i huset kom och sjöng nästa morgon och den hembakta vetelängden provsmakades.

Morgonens födelsedags present blev ett simkort så att den mobil som Simon tagit över efter mamman nu även kunde användas för att ringa med.

Som tur var fanns hela lördagförmiddagen också till förfogande för att fortsätta med kalasförberedelserna och med hjälp av de äldre syskonen bakades havrekakor och glutenfria kärleksmums.  Godispåsar till fiskdammen packades och lekar planerades. Det visade sig att trots den fyllda kundvagnen så saknades det kaffe inför kalaset, men det kunde farfaran i familjen ordna med så att även de vuxna på kalaset skulle få sitt.

Kvart i ett var det hög tid att steka korv och lägga ihop tårtan. Med en färdig tårtbotten och egenhändigt plockade bär från frysen gick det snabbt och blev en riktigt god gräddtårta som kompletterades med en fryst glutenfri lemon-lime tårta till vuxenbordet.

Det blev ett trevligt kalas och kl tre begav sig några kalasgäster av hemåt medans några barn stannade ett par timmar till för att fortsätta leka.

På kvällen hade födelsedagsbarnet inte fått nog av lek utan ville gå till en kompis för fortsatt lek, vilket gick bra om han kom hem till middag kvart över sex.

Kommer hem något sen med förklaringen att mobilen hade laddat ur så han inte visste den exakta tiden.

Inga problem men trots idogt laddande så verkar inte mobilen starta under kvällen. Det visar sig att den inte har laddat ur utan att det var skärmen som har gett upp.

Inte mycket nytta av ett simkort då. Men är det födelsedag så är det. I huset har en tid farfars fullt fungerande gamla mobil legat, som var tänkt att något av barnen ändå skulle ta över vid tillfälle och vilket tillfälle skulle passa bättre än detta, så  kvällen avslutas med ytterligare en present i vilken morgonens simkort kunde sättas i och ordningen var återställd.

Följande natt skall klockan ställas om till normaltid och det blir en välbehövlig extra timma för att vila upp sig efter en lyckad födelsedag.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *