Flytningar
När du har ägglossning ändrar sig slidsekretet och blir mer trögflytande och genomskinligt, lite som rå äggvita. Du kan själv testa att ta lite sekret mellan tummen och pekfingret och försiktigt dra isär dem. Om du har ägglossning är flytningen så seg att det bildas en tunn slipprig tråd av flytningen när du drar isär fingrarna. Efter ägglossningen återgår slidsekretet till att bli lite mer ogenomskinligt och gulvitt.

Svullnad
Vid ägglossningen är det vanligt att man ökar lite i vikt och svullnar upp lite, framför allt över magen och brösten. Hormonförändringarna kan också ge dig bröstspänningar.

Smärta
Ungefär 25 procent av alla kvinnor i fertil ålder känner smärtor i nedre delen av magen eller i underlivet när de får ägglossning. Vanligtvis på den ena sidan.

Temperatur
Temperaturen i kroppen stiger i regel med 0,3-0,5 grader vid ägglossning för att sedan ligga kvar där fram till nästa mens. Att mäta sin kroppstemperatur på morgonen innan man kliver ur sängen kan fungera om du vill hålla koll på ägglossningen. Eftersom temperaturen i kroppen också påverkas av stress och infektioner kan det vara svårt att få exakta resultat.

Du kan också själv relativt enkelt räkna ut ungefär när din ägglossning kommer ske om du har regelbunden mens. Om din menscykel är 28 dagar så kan du räkna med att din ägglossning kommer ungefär 14 dagar efter föregående mens första dag. Är menstruationscykeln längre eller kortare blir det skillnad, men det finns olika sajter på webben där du kan fylla i dina personliga uppgifter och få svar på när det är troligast att din ägglossning sker. Om du vill kartlägga din ägglossning ytterligare så finns det tester i fackhandeln som mäter hormonnivåer i urinen och kan ge dig klart besked om du har ägglossning eller inte.