Barnwebb – Din familj på webben

Barn, graviditet, utveckling, barnsjukdomar, säkerhet, ungdomar och uppfostran

Babyliv

By • Nov 15th, 2008 • Category: Baby

Från att i stort sett ha kunnat förfoga över sin fria tid, är det nu det nyfödda barnet som står i fokus och vars behov bör sättas i första rummet. Ni som föräldrar kan inte gå på teater, bio eller sena fester utan kompromisser, överenskommelser eller pusslande med barnvakt. Men tillvaron behöver för den skull inte bli till det sämre. Även om barnets behov i första hand ska tillgodoses betyder det inte att hela ert liv behöver styras av en halvmeter hög parvel som inte kan prata. Ni kan fortfarande resa, kanske t.o.m. mer än tidigare, då den ena partners föräldraledighet kan tas ut samtidigt som den andres semester blir det en hel del tid att förfoga över. Och möjligheterna att besöka släkt och vänner är goda. Och vad är väl en konsert jämfört med barnjoller, och att film är bäst på bio är väl bara något SF försker tuta i oss. Nej, med en dvd hemma i soffan slipper du både yviga frisyrer, popcorn i nacken, andras mobiltelefoner och småprat. Och fester kan man fortfarande gå på. Och skulle det vara tråkigt, eller du känner dig trött har du en oöverträffad ursäkt att gå hem tidigt. Du är ju faktiskt småbarnsförälder.

Tagged as: ,

Leave a Reply