Barnwebb – Din familj på webben

Barn, graviditet, utveckling, barnsjukdomar, säkerhet, ungdomar och uppfostran

Kurio – En barnsäker surfplatta

By • Sep 10th, 2012 • Category: Stora barn

Kurio som även släppts i Sverige är en sjutums surfplattanmed design anpassad för barn och som kommer med tillhörande stötskydd i valfri pastellfärg. Kurio har en modiferad version av Android  4.0.3 och låter dig skräddarsy exakt hur stor tillgång barnen ska ha till internet och webbsidor.

Det går också att skapa olika användarprofiler så att olika barn kan ges tillgång till olika appar och begränsad tillgång till internet. Kurio kommer förinstallerad med en rad  spel till Android som till exempel Angry Birds, Doodle Jump, Where’s My Water, Cut the Rope och World of Goo. För att köpa nya appar krävs att föräldrarna godkänner det, så du behöver inte oroa dig för skenande appräkningar.
Processorn är en dubbelkärnig processor på 1,2 GHz, sjutumsskärmen har en upplösning på 800 x 480 pixlar, lagringsutrymmet är på 4 GB och har två kameror på 0,3 respektive 2,1 megapixlars upplösning.  Kurio kan även kopplas till tv:n via Micro-hdmi.

Oavsett om du låter barnen spela på Kurio eller din avlagda androidsurfplatta, tänk på att i inställningarna till google play kryssa i alternativet “Använd PIN-kod för köp”.  Annars finns risk att barnen råkar köpa extra innehåll inuti appar genom att klicka på pop-up meddelandet, även om det är en gratisappar som laddats ner. Men genom alternativet “Använd PIN-kod för köp” krävs en PIN-kod för att köpa en app eller annat innehåll.

Leave a Reply