Barnwebb – Din familj på webben

Barn, graviditet, utveckling, barnsjukdomar, säkerhet, ungdomar och uppfostran

Alternativ till traditionella adoptionsbyråer

By • Aug 2nd, 2013 • Category: barn och samhälle

Den som vill adoptera via en traditionell adoptionsbyrå får både genomgå många lämplighetstester och det tar ofta många är innan adoptionen är i hamn.

På vissa ställen i världen finns det dock genvägar för den som vill adoptera barn snabbt.

Crack-babies
I USA finns uttrycket crack-babies som syftar på spädbarn födda av drogmissbrukande föräldrar. Ofta har dessa barn för tidigt födda med låg födelsevikt och en eller fler defekter vid födseln, vanligtvis på nervsystemet eller andningsorganen.

Ofta kan de missbrukande föräldrarna inte heller ta hand om sitt barn vilket har lett till att till skillnad från traditionella adoptionsförfaranden så kan adoptionen av en s.k. crack-baby genomföras samma dag och kraven på adoptivföräldrarna är heller inte lika strikta.  Förhoppningsvis får barnet det bättre än vad alternativet hade varit.

Vann ett barn  i TV-show
Problemet med föräldralösa barn är stort i många delar av världen.

I Pakistan har ett antal övergivna barn  fått nya föräldrar i den kontroversiella tv-showen “Amaan Ramzan” som väckt många känslor.

Under glittrande lampor, på glasgolv med ett akvarium fyllt med levande fiskar leder Dr Aamir Liaquat Hussains den kontroversiella tv-showen där studiepubliken kan vinna elektronik motorcyklar – eller en bäbis.

Ett av de fösta spädbarn som tävlades ut var Fatima, en månad gammal, vars liv inleddes på en soptipp i Karachi där hon hittades av en välgörenhetsorganisation och som fick nya föräldrar genom den spektakulära tv-showen  inför tv-kameror, i en studio, efter att de nya föräldrarna Tanzeem och Riazuddin genomgått ett rekordsnabbt godkännande.

Tanzeem och Riazuddin vann Fatima

Det finns naturligtvis många kritiska röster till förfarandet. Främst mot hur människoliv tävlas ut på samma sätt som prylar. Samtidigt är det naturligtvis bra att ett föräldralöst barn har fått nya föräldrar.

Fler än 300 döda bebisar hittas varje år enbart i staden Karachi, av Pakistans största hjälporganisation the Edhi Foundation.

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /storage/content/83/166583/barnwebb.se/public_html/wp-content/themes/mimbo2.2/comments.php on line 73