Barnwebb – Din familj på webben

Barn, graviditet, utveckling, barnsjukdomar, säkerhet, ungdomar och uppfostran

Bygg barnens imunförsvar på naturlig väg

By • Sep 2nd, 2011 • Category: Barnhälsovård

Immunförsvaret skyddar våra kroppar mot virus och bakterier.

Förlossning
Ett barns immunförsvar aktiveras vid förlossningen, när barnen får sin första kontakt med moderns bakterieflora. Ett kejsarsnitt ger inte samma exponering som en vaginal födsel.

Amning
Det är också bra att amma barnet. Vid aminingen överförs antikroppar från mamman och barnet får alltså stöd tills det egna immunförsvaret mognar. Om man kan och orkar är det bra att helamma minst 6 månader och gärna delamma upp till 2år.

Om barnen inte ammas, så bör det alltid tillsättas kolestrol från oljor eller smör samt D-vitaminer för att bygga immunförsvaret på naturlig väg.  Om det är brist på kolestrol och D-vitamin till immunförsvarets vita blodkroppar  så försämras imunförsvarets funktion markant.


Låt barnen få ha feber
Att faktiskt låta barnen få ha lite feber under uppväxten stärker immunförsvaret. Det finns en anledning till varför barn får flertalet barnsjukdomar, då det är kroppens sätt att bygga sitt eget försvar. När immunförsvaret får jobba (istället för att t.ex. ge feberdämpande mediciner), så ökas kapaciteten i det egna försvaret genom vita blodkroppar samt genom kroppens reglering av ökad kroppstemperatur vid temperaturkänsliga microbanfall.

Minska febernedsättande medicin
Att små barn har hög feber är för att deras kroppar ska hitta rätt temperaturer och p.g.a. deras kroppar behöver ett bättre försvar mot microber (virus, bakterier, parasiter). Om man ger dem febernedsättande, så minskar denna funktion och immunförsvaret försämras. När de sedan utsätts för microber, så kan kroppen inte ta hand om dem och sjukdomsdiagnoser kan uppstå  med följdsjukdomar samt ge minskad aktivitet i kroppens organ.

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /storage/content/83/166583/barnwebb.se/public_html/wp-content/themes/mimbo2.2/comments.php on line 73