Istället för bvc-kontroll

Ja, om vi hade varit i Sverige hade vi säkert blivit kallade till någon BVC kontroll under den här månaden, även om de inte är lika frekventa som under bäbisens första levnadsmånad.  Men häromdagen när vi var i parken så var det en äldre kvinna som var nyfiken på barnen. Vi kunde inte kommunicera särskilt mycket, då hon inte kunde särskilt mycket engelska. Hon frågade något och höll upp två fingrar och såg frågande ut. Och jag svarade
-“Yes, two. I tron att hon frågade om hur många månader vi skulle vara i Grekland. Men hon kanske frågade ifall Natali var två månader. Eller om Benjamin var två år… Ja ja, två var ju svaret på det mesta, så det blev nog bra. Sedan gick hon fram till Natali. Nöp henne lite i hennes runda kinder, tittade i munnen och de log mot varandra. Och hon sa – Good. Good baby. Så det får vi räkna som godkänt.
Och det är också våran uppfattning att hon växer bra och är väldigt pigg  och aktiv, så det känns skönt. Skulle ju inte vara lika trivsamt om hon skrek hela nätterna och spydde kaskadspyor. Men det skulle ju inte vara så roligt oavsett var man var.

Leave a Reply