Barnwebb – Din familj på webben

Barn, graviditet, utveckling, barnsjukdomar, säkerhet, ungdomar och uppfostran

Bokrecension; Bebis och Business

By • May 2nd, 2020 • Category: Familj

När jag först får boken Bebis och Business i min hand plöjer jag som själv är både företagare och förälder igenom den genom någon speed-reading variant.
Snappar upp intressanta berättelser om hur olika företagare kombinerar företagandet med föräldraskap. Men efter ett tag känns det förbryllande. Vad är det jag läser nu? Är det en av de många intervjuade företagarnas berättelser, eller är det författaren Klara Härgestams tips och råd. Inte för att det spelar så stor roll då Klara även själv är just företagare och förälder.

När jag går tillbaka och tittar på upplägget så lyser även retorikkonsulten Klaras kunskaper igenom. Boken har en tydlig röd tråd med olika delar som vänder sig till företagarens olika roller som projektledare, personalchef, producent, marknadsansvarig och ekonomiansvarig. Allt kryddat med berättelser av företagare från verkliga livet och hur de har löst livspusslet.Retorikkunskperna lyser även igenom i upplägget genom att boken har tydliga korta avsnitt med välskrivna rubriker och är kryddad med kloka råd och pinsamma dråpligheter som gör den både lättläst och inspirerande.
Detta gör att man faktiskt med behållning kan läsa boken en liten bit i taget, t.ex. korta pass under föräldraledigheten som barnet sover eller roar sig själv men allra mest kanske man får ut om man har några kvällar då man ostört kan läsa bokens alla delar och följa den röda tråden som faktiskt finns.

Boken kan iallfall rekommenderas oavsett om du är företagare och förälder, funderar på att bli eller om du bara vill läsa inspirerande berättelser om hur andra löser sitt livspussel.

Köp boken Bebis och Business av Klara Härgestam

Leave a Reply