Väl utvecklat språk.

Som tidigare sagts så har Benjamin ett väl utvecklat språk för sin ålder. Och de språkfel han gör är så gulliga så de vill man inte gärna rätta till. T.ex. att han säger viljde istället för ville, kamel istället för kanel och igelkottar istället för kottar. Något som dock kan vara bra att få ordning på är genusformerna, då han ganska konsekvent blandar ihop han och hon, vilket i längden kan leda till en del pinsamheter.  Som t.ex. när en liten flicka cyklade förbi oss, och han säger hörbart: “Vad var det för en gubbe?”  Men världen går ju inte under för det.  Och att han kallade banktjänstemannen och mäklaren för “fröknarna” efter att ha varit med på mötet då vi köpte hus piggar ju upp.

One thought on “Väl utvecklat språk.”

 1. Dagens Benjaminare:
  Farfar höll på med trädgårdsarbete, när Benjamin kom på besök. Benjamin pekade på något och påpekade samtidigt att det var ett finger han pekade med.
  – Vet du att det fingret heter pekfinger? frågade farfar pedagogiskt.
  Benjamin nickade glatt.
  – Vad är det här för ett finger, då? sporde farfar och höll upp sin tumme.
  – Smutsigt, kommenterade Benjamin torrt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *