Fjällen

Den andra veckan på det nya året begav vi oss på en resa norrut. Till Östersund för att bl.a. hälsa på Benjamins morfaster (morfars syster) och gammelfarfar (morfarsfar) som också passade på att fylla 92 år under tiden.

En dag tillbringades också i nälden utanför Östersund, där man kan åka spark till affären. Sedan är det bara att ställa den på sparkeringen bland de andra sparkarna när man handlar.

Därefter till Hundfjället utanför Sälen där det åktes skidor tillsammans med farbröderna och deras respektive och kusinen Gabriel. Den nybeställda bärstolen Jolly comfort hade anlänt lagom till avfärden, så Benjamin fick följa med på en längdskidåkningstur sittandes i den. Det visade sig att den gick alldeles utmärkt att sova i. Det blev också pulkaåkning och kusinen Gabriel som snart är 3 stod på skidor. Det gjorde dock inte Benjamin eftersom han inte kan gå än även om en teori var att om han bara fick lite fart kanske han skulle kunna hålla balansen lättare. Det är ju väldigt svårt att stå stilla med en cykel t.ex. men får man lite fart så går det bättre. Det kanske fungerar för skidor också. Detta omsattes dock ej i praktiken utan Benjamin fick nöja sig med sin pulka, vilken han inte var överdrivet road av.

Leave a Reply