Skriva ut foton

Under 1900-talet så var det fotografier på papper som gällde.  Man satte in en film med 24 eller 36 bilder i kameran och valde sedan sitt motiv noggrant. Ofta familjebilder med familjen fint uppstälda framför kameran. Med digitalkameran och mobilkameran så kan man ta många fler bilder utan att det kostar något.  Man kan knäppa bilder på folk i rörelse, ta selfies eller bilder på någonting som verkar kul eller uppseendeväckande. Inte sällan tar man kanske ett tiotal bilder på samma motiv för att välja ut en som ser bäst ut. Men den stora mängden bilder gör att man sällan hinner sortera och organisera sina bilder.  En del delas i sociala medier, och det finns tjänster som automatiskt sorterar kategoriserar bilder, men det är svårt att få koll på allt. Ännu mer sällan skriver man ut bilderna på papper. Trots att processen är både billigare och enklare än när man behövde lämna in sin filmrulle till fotolabbet (eller sätta sig i mörkrummet och framkalla själv).  Även behovet av att skriva ut dokument på papper har minskat i samband med digitala legitimationer och mobiler och surfplattor som är enkla att ta med sig och läsa dokument på.
Vår egen skrivare är ganska gammal, en hp 5600 och något strul med drivrutiner eller liknande, så går bara att skriva ut från en speciell dator (som för närvarande inte är internetansluten). Men det är ändå roligt att ha några favoritbilder utskrivna på papper. Det är en annan känsla att bläddra i en fotobok och det blir lättare att ha några bilder framme och visa gäster än att ta fram hela sitt digitala arkiv.

Så jag ska nog se till att fylla på bläck och välja ut några favoritbilder och skriva ut.

Leave a Reply