Benjamin i Viby kyrka

Benjamin har alltid verkat vara lite intresserad av nattvarden. Kanske för att han vid den tiden på dagen tycker att det börjar bli dags att stoppa något i munnen. Kanske av andra orsaker. Policyn är dock naturligtvis att man iaf. ska förstå vad nattvarden symboliserar innan man tar nattvarden, så trots att Benjamin redan när Prästen började förbereda nattvarden smög sig fram längs mittgången och stod snällt framför altaret när nattvarden skulle börja så fick han även denna gång nöja sig med en väsignelse.  Lite om vad nattvarden symboliserar har han kanske iaf. börjat snappa upp, utifrån nattvardstjänarnas ord, för när han gick tillbaka till bänken tillsammans med pappa i ett sista försök att få sig nattvarden tilldels

– “Osså blod.  Osså blod ” för att visa att han också ville ha.

Väl tillbaka i bänken fick han dock ett Bragokex som tröst och var ganska nöjd med det.

Tags:

Leave a Reply