Vitaminpiller kan vara skadliga

En analys av 67 olika vetenskapliga studier där man gett tillskott av vitaminpiller, har visat att tillskott av antioxidanterna A, E, C, betakaroten och selen i form av vitaminpiller kan vara skadligt för hälsan. Många kanske har anat detta innan att det är bättre att äta vitaminer och annat som kroppen behöver i de råvaror där de finns naturligt men det har varit svårt att motivera varför det skulle kunna göra skillnad då molekylerna är desamma i båda fallen.

Det som studien visade var att tillskott av stora mängder vitaminpiller gav en ökad dödlighet i cancer- och hjärt kärlsjukdomar.

Nu vid 1 månads ålder är ju rekomendationen från bvc att man ska börja ge a-d- droppar och det må väl vara hänt även om det är svårt att tänka sig att bröstmjölken inte ger barnets behov av a-vitaminer.

Leave a Reply