Presentation av förlossningsavdelningen

På onsdagkvällen var vi och tittade på det bildspel som förlossningsavdelningen i Västerås visar för blivande föräldrar. De gör det istället för besök på avdelningen då dessa besök ansågs störande. Vi fick en bra bild av de olika avdelningarna och vad man ska tänka på. Den blivande modern bör kontakta förlossningsavdelningen om man har regelbundna värkar som varar ca 60 s med ca 3-4 minuters mellanrum eller om vattnet har gått, mamman blöder eller om man av någon anledning känner sig orolig. Anledningen till att det är bäst att den blivande modern ringer är att barnmorskan kan höra mycket utifrån andningen hur värkarna kommer. Inte mycket den blivande pappan behöver göra alltså. Förutom att vara ett stabilt stöd, vilket inte är så lite. Men i jämförelse med den blivande moderns uppgift så är det lite skillnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *