Klappat och klart.

Allt var klappat och klart. För en gångs skull verkade allt ha funkat. Vädret var strålande. Farföräldrarna var lediga och kunde ta hand om Benjamin hela lördagen. Jakob hade bestämt träff med en klättringspartner vid Ågelsjön, och skulle kunna lämna Benjamin hos sina farföräldrar på vägen dit.

Och Emma skulle få en ledig dag hemma alldeles ensam.

Efter en god natts sömn letar sig morgonens solstrålar in genom fönstret och familjen vaknar av att… Benjamin kräks.   Planeringen ställs på ända. Kan man sätta en kräksjuk ettåring i bilen och lämna honom till sina farföräldrar längre tid än han varit borta från någon av sina föräldrar med risk att han kommer kräkas igen? Svaret är nej!

Kan man som klätterentusiast, efter att inte ha klättrat på 1,5 år, en solig dag som denna, som måste ha varit den varmaste majdagen på väldigt många år, ringa sin klätterpartner och  ställa in den planerade klätterturen. Svaret är nej!

Så den ömma modern offrar sig och stannar hemma med sin, som det visar sig magsjuke son. Efter pensionen kan det ju finnas tillfälle till hur många dagar som helst som är både arbetsfria och barnlediga…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *