Reflektioner efter hemkomsten

Detta är alltså reseberättelsen från vår drygt två månader långa vistelse på kreta hösten 2010.

Sammanfattningsvis kan sägas att vi är nöjda med att ha kommit iväg och med resan som helhet. Det vi upplevde som positivt var att vi hittade ett bra boende som också var centralt beläget, nära snabbköp och att vi hela tiden hade tillgång till internet, vilket var en förutsättning för att hålla tät kontakt med omvärlden. En barnvagn som båda barnen kunde åka i var också mycket användbart.

Det som hade kunnat göra vistelsen bättre hade varit om vi hade kunnat resa med några andra i samma situation som också bodde i närheten eller att fler vänner eller bekanta hade besökt samma resmål eller att vi hade känt några på plats redan från början.

Även om den mesta tiden naturligt nog gick åt till att underhålla och ta hand om barnen, och den gemenskapen har naturligtvis varit mycket värdefull så hanns det även med att titta en del på tv:s playkanaler och jobba med lite planerade projekt, även om sidan om semestöar fortfarande är i betaversion så blev det en hel del information om de grekiska öarna insamlad.

Naturligtvis är det en risk att åka iväg och om något hade gått helt fel, eller de negativa incidenterna hade hänt precis i början kanske man hade haft en annan uppfattning. Nu gick det mesta utan problem, bortsett från de få sista dagarna då vi både drabbades av ficktjuvar, flygförseningar och skadat bagage på flyget.

Det ska också sägas att resan inte var någon impulsresa, utan planeringen började mer än ett halvår innan avfärd och det var många pusselbitar som skulle falla på plats. Dels att vi båda vuxna skulle kunna vara borta från arbetsplatsen samtidigt och inte heller ha alltför mycket andra bindande åtaganden t.ex. i föreningsliv. Vidare att vi inte skulle ha ett alltför dyrt boende stående i Sverige och som skulle klara sig utan vår tillsyn under perioden.

Det blev inte heller så dyrt som man kan tro. Främst för att vi lagade den mesta maten själva, spenderade den mesta tiden på samma ställe och reste under lågsäsong vilket gav ett billigt boende. Även om det naturligtvis gick åt mer pengar än om man hade stannat i Sverige. Den största utgiften var själva flygresan och den hade man ju fått betala även om man hade åkt på en traditionell kortare vistelse.

Så i det stora hela var det en mycket positiv upplevelse som gav många nya erfarenheter.

4 Responses to “Reflektioner efter hemkomsten”

  1. Loving the information on this website , you have done outstanding job on the content.

  2. Teri Jelinek says:

    This blog does not show up correctly on my droid – you might want to try and repair that

  3. Thanks for making me to get new thoughts about pc’s. I also have belief that one of the best ways to maintain your laptop in best condition is to use a hard plastic material case, or even shell, which fits over the top of the computer. A majority of these protective gear are model precise since they are manufactured to fit perfectly on the natural covering. You can buy them directly from the vendor, or from third party places if they are designed for your laptop computer, however only a few laptop could have a covering on the market. Again, thanks for your guidelines.

Leave a Reply