Sista heldagen i Aten

Vår sista heldag i Aten får vi en guidning av Bysantinska museet som bl.a har världens största samling av ikoner från 300-talet till 1800-talet. Ermis är otroligt påläst och gör ett bra jobb att guida oss, även om det blir något fragmenterat till en början med två rastlösa och trötta barn, men efter en stund somnar de i famnen på vardera föräldern efter gårdagens sena kväll, så då går det bättre.
På eftermiddagen tänker vi besöka Atens Agora, som var benämningen på torget i antika grekiska städer och som användes som marknadsplats eller allmän mötesplats.
Dock blir Emma bestulen på sin handväska i hissen i metron av ett gäng zigenare eller romer. Vi märker båda att något är fel redan i hissen men även då vi konfronterar dem så fort vi märker att väskan verkligen är borta kommer de undan. Man blir ju lite ställd också och är ju inte så lätt att kroppsvisitera dem hur som helst. Speciellt inte ett helt gäng zigenare. Som tur är var inte passet i den väskan iallafall.

Så istället för Agoran så blir det ett besök på polisstationen, vilket också är en upplevelse. Stationen ligger i ett nedgånget kvarter och lokalerna är inte särskilt fräscha. Allting verkar lagras i stora mappar eller pärmar och allt verkar väldigt ineffektivt. Efter någon timmas väntan så får vi iallfall komma in. Eller iallafall en av oss. Medan den andra får vänta utanför med barnen. “It is not safe for them in here. We have prisoners in here” säger handläggaren och pekar mot en avskild nedsläckt del av rummet. Och mycket riktigt, där sitter en handfull mer eller mindre utslagna lodisar och knarkare. Någon ligger ner, en annan hänger med huvudet och några äter någon sorts mat som de verkar ha fått.
Hur som helst så får vi först fylla i en ansökan på papper. Därefter så skriver handläggaren in den på sin dator. Sedan skriver han ut ett exemplar och vi får skriva under. Dock har vi inte Emmas passnummer med oss, så det får vi komma tillbaka och lämna senare.
På kvällen äter vi en god grekisk middag, där man beställer in tallrikar med olika varmrätter och där alla kan ta lite av den rätt man vill ha. Vi hinner med en liten shoppingtur efter det också. Affärerna stänger inte förrän kl. 21.
När vi kommer tillbaka till hotellet är Benjamin fortfarande vaken. Genom glasdörren till hotellets restaurang står en flicka i hans ålder och ler. Han ler tillbaka. De vinkar till varandra. Dörren öppnas och de går leende fram och känner på varandra. De kramas. De dansar. Alla runtomkring ler. Benjamin får en puss och ger en puss tillbaka och de kramas igen innan det är dags att åka upp med hissen.

Kommer han att glömma denna flicka eller kommer han om 15 år att själv åka till Grekland för att leta upp henne. Med denna bild som sin enda ledtråd.

12 Responses to “Sista heldagen i Aten”

 1. Jae Rock says:

  There are some interesting time limits in this article however I don’t know if I see all of them middle to heart. There is some validity however I’ll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as nicely

 2. I’d must test with you here. Which isn’t one thing I often do! I take pleasure in studying a submit that will make people think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 3. Thanks , I’ve recently been searching for info approximately this subject for a while and yours is the best I have came upon so far. But, what about the conclusion? Are you certain about the supply?

 4. We would also like to mention that most individuals that find themselves with out health insurance can be students, self-employed and people who are unemployed. More than half from the uninsured are under the age of 35. They do not think they are looking for health insurance because they’re young in addition to healthy. Their own income is normally spent on houses, food, and also entertainment. Many people that do go to work either entire or as a hobby are not offered insurance through their jobs so they head out without as a result of rising price of health insurance in the states. Thanks for the concepts you write about through this blog.

 5. Hoa Kasdon says:

  Great article. I am dealing with many of these issues as well..

 6. I might also like to state that most individuals who find themselves without having health insurance are typically students, self-employed and those that are jobless. More than half from the uninsured are under the age of Thirty-five. They do not feel they are in need of health insurance because they’re young as well as healthy. The income is normally spent on property, food, in addition to entertainment. Many individuals that do work either 100 or as a hobby are not provided insurance by way of their jobs so they get along without because of the rising expense of health insurance in the United States. Thanks for the concepts you write about through this web site.

 7. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!

 8. Edda Peelman says:

  Thank you a bunch for sharing this with all folks you really realize what you are speaking approximately! Bookmarked. Kindly additionally consult with my website =). We could have a hyperlink trade agreement between us!

 9. Alonzo Moretta

  I found a great…

 10. Hey! I simply wish to give an enormous thumbs up for the great info you have right here on this post. I might be coming back to your blog for more soon.

 11. I went over this web site and I believe you have a lot of superb info , saved to bookmarks (:.

 12. very interesting subject , great post.

Leave a Reply