Akropolis

Dagens stora huvudmål var Akropolis och Akropolismuseet. Akropolis var en befäst stad, belägen på en klipphöjd i antikens Grekland och då det inte är så barnvagnsvänligt att ta sig upp dit lämnades barnvagnen på hotellet och Natali fick åka i sjalen på mammas mage och Benjamin omväxlande på pappas axlar eller gå själv. Vi tar metron dit vilket till Benjamins glädje innebär en del rulltrappor.
Vår guide Ermis är väldigt tålmodig och guidar oss så gott han kan alltmedan antingen Emma sätter sig ner för att amma, Benjamin springer iväg och ska rida på en sten någonstans eller sitter på Jakobs axlar och sjunger en sång hans ena öra. Samtidigt försöker Ermis hålla en låg profil då tydligen bara licensierade guider får guida här. Men han kan väldigt mycket om Akropolis och dess historia och vi får oss några intressanta historier till dels.

Emma tillsammans med vår vän och guide Ermis uppe på akropolis i Aten.

Helan och halvan ?:) fångade på bild.
I bakgrunden Atens högsta klippa, Lycabettus med kapellet Agios Giorgios på toppen.

Uppifrån Akropolis har man också fin utsikt över Aten och några andra lämningar från det antika grekland.

Kvällen avslutas med att Ermis flickvän Alexandra visar oss Atens bästa shoppinggata och vi avslutar med ett mål mat under gasolvärmarna på en av Atens Tavernors uteserveringar.

96 Responses to “Akropolis”

Leave a Reply