Mässa

På söndagen så passade Emma på att titta in i en av kyrkorna i Rethymno medan mässan pågick. Jakob stannade i lekparken utanför kyrkan tillsammans med Benjamin och Natali. Emma tyckte det var intressant att följa mässan även om upplägget inte var helt klart.

Vi gissade på att det började kl. 9 på söndagmorgonen eftersom vi en annan söndag hade varit i lekparken utanför kyrkan kl. 10 och då verkade de flesta gå ut från kyrkan. Kanske har de dock inga fasta tider för folk kom och gick tydligen hela tiden, även när prästen eller vad ämbetet kallas här talade. Det var inte heller så att alla satt i kyrkbänkarna, utan de som inte fick sittplats stod, och man gick även runt med rökelse, till ikonbilderna osv. Ännu ett exempel på att det hade kunnat vara bra att kunna det lokala språket.

Tags:

5 Responses to “Mässa”

  1. When I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

  2. wohh precisely what I was looking for, thanks for posting.

  3. you are my intake, I own few web logs and rarely run out from to post : (.

  4. I’ve read some good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to create such a great informative site.

  5. Thanks for the auspicious writeup. It in reality was a amusement account it. Glance advanced to far brought agreeable from you! However, how could we keep in touch?

Leave a Reply