Heldagsutflykt

På tisdagen begav vi oss av på en heldagsutflykt upp mot Kretas högre belägna delar. Det betydde att det började med en promenad uppför längre in mot landet med barnvagn. Rethymno är inte en så stor stad, och framförallt är den långsmal utmed kusten, så man behövde inte gå långt uppför kullarna för att komma ut på landsbygden. Det var perfekt väder för en utflykt. Halvklart, ganska varmt men en svalkande bris.

Första stoppet blev en lekpark som låg i anslutning till en några hus som vi passerade. Det var skönt att vila benen lite efter den ihållande uppförsbacken och vi åt även lite medhavda pannkakor. Benjamin gillade gungorna och karusellen, men roligast var nog trädet som man kunde sitta på.

Efter ytterligare lite uppförsbacke så kom vi fram till klostret Agia Irini en vacker klosterbyggnad där ett antal nunnor lever klosterliv. Vi såg dock bara en av dessa och hon verkade inte så sugen på en pratstund. Den svarta katten som också höll till där var dock mer sällskaplig.

Inte långt från Agia Irini ligger den lilla byn roussospiti. Här stannar vi till på en äkta grekisk taverna och äter dagens andra måltid. Det är riktigt gott och bättre än de turistrestauranger som vi mest har hamnat på när vi ätit nere vid havet. Men så är vi ju också 7 km från Rethymno så det är nog inte så turisttätt här.

Vandringen fortsätter och nu är det mest nerförsbacke tillbaka. Vi är ganska trötta men väldigt nöjda med dagen när vi kommer tillbaka och unnar oss varsin chokladmunk från bageriet.

10 Responses to “Heldagsutflykt”

 1. Mormor says:

  Vilka fina bilder och så stor Natali har blivit! Det är bra att ni kommer hem snart.

 2. Tomeka Hally says:

  its fantastic as your other content : D, thankyou for posting.

 3. I’m not sure why but this website is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 4. some genuinely nice and utilitarian info on this internet site, as well I believe the design has fantastic features.

 5. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I will return yet again since i have book marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others.

 6. Darrell Duda says:

  Thanks for another wonderful article. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such information.

 7. Eddy Marth says:

  Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Appreciate it!

 8. I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this blog. Thanks , I’ll try and check back more often. How frequently you update your website?

 9. F*ckin’ remarkable things here. I’m very glad to see your article. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a mail?

 10. Looking to get quality together with anonymous private proxies? https://DreamProxies.com gives the highest quality mysterious proxies along with 50 discounts not to mention BIG add-ons! Sequence nowadays and luxuriate in your private proxies

Leave a Reply