Greklands ekonomi

Att Grekland har problem med ekonomin har väl inte undgått någon som läser dagstidningar. Dock märker man inte av det så mycket som besökande, förutom att det finns en hel del lediga lokaler att hyra. Det var en av de första funderingarna vi hade när vi gick runt på stan vad “Enoikiazetai” var för en popgrupp eller liknande, då fanns uppklistrade gula lappar lite varstans på skyltfönster, dörrar och stolpar. Dock märkte vi sedan att det var mest på de tomma skyltfönstren man kunde se dessa lappar och drog slutsatsen att det betydde “Att hyra”.Dock känns det som att det kan komma att bli värre, då det verkar vara ganska tomt i många av modebutikerna, så det kan nog bli fler konkurser framöver.

Men att grekerna inte är så noga med kvitton märker man däremot. Ofta får man inget kvitto alls, när man köper något, eller så får man ett handskrivet kvitto, t.ex. vid restaurangbesök. Dock så är det tydligen ökade kontroller på gång.

Leave a Reply