Greklands (andra) nationaldag.

På torsdagen hade Emma och hennes syster bestämt sig för att ta med barnen på guidad bussresa och se lite fler intressanta delar av Kreta. Då systern erbjudit sig att hjälpa till med barnen under dagen fick Jakob alternativet att antingen följa med eller stanna i Rethymno och jobba med lite egna projekt. Ett svårt val, då det hade varit intressant att se lite mer av Kreta, men skönt att rå om sig själv en hel dag också, så efter tvekande in i det sista så föll valet på att stanna i Rethymno. Det blev en lugn dag med datorn i balkongöppningen, där innehållet till en pokerskola lades in på en domän som behövde innehåll. Nu behövs bara lite bättre design också. En liten simtur i havet hanns också med.

Bussturen var också givande med en intressant guide och bjöd på besök i bl.a. huvudstaden Heraklion och Knossos. Knossos är den största arkeologiska fyndplatsen från bronsåldern i Grekland. Området var troligen politiskt centrum för den minoiska civilisationen och kulturen. Den grekiska mytologin säger att kung Minos, son till Zeus och Europa, hade sitt palats här.

En del av knossos.

Emma på utflykt

Den 28 oktober är pckså en av greklands nationaldagar. Bakgrunden till detta är att när det andra världskriget bröt ut var Grekland neutralt. Italien bad dock Greklands dåvarande premiärminister  Ioannis Metaxas att tillåta deras trupper att fara genom Grekland, men den 28 Oktober 1940 nekade han dem detta, och den dagen kom sedan att bli den berömda “ochi-dagen”, nej-dagen, en av greklands nationaldagar.

Greklands andra nationaldag infaller den 25 mars, det datum då grekland fick sin frihet från turkiska ottomanimperiet 1821.

Firandet av nationaldagen kunde man se genom lite olika parader samt att en del var lite fint uppklädda ute på stan.

9 Responses to “Greklands (andra) nationaldag.”

  1. Another thing is that when looking for a good online electronics retail outlet, look for web shops that are regularly updated, retaining up-to-date with the most current products, the best deals, along with helpful information on goods and services. This will ensure you are handling a shop that stays ahead of the competition and provide you what you should need to make knowledgeable, well-informed electronics purchases. Thanks for the vital tips I have really learned from the blog.

  2. Howdy, I do think your site might be having browser compatibility problems. When I take a look at your site in Safari, it looks fine but when opening in IE, it has some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Besides that, wonderful website!

  3. Saved as a favorite, I really like your site!

  4. Thanks for expressing your ideas on this blog. In addition, a fable regarding the lenders intentions while talking about foreclosed is that the standard bank will not take my repayments. There is a specific amount of time in which the bank can take payments here and there. If you are way too deep inside the hole, they may commonly desire that you pay the payment 100 . However, i am not saying that they will have any sort of installments at all. When you and the lender can have the ability to work some thing out, the foreclosure procedure may halt. However, in the event you continue to neglect payments under the new system, the property foreclosure process can just pick up exactly where it was left off.

  5. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Keep up the superb works guys I抳e incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂

  6. You’re so cool! I do not think I’ve read through anything like this before. So good to discover someone with some original thoughts on this issue. Really.. many thanks for starting this up. This website is something that’s needed on the internet, someone with a bit of originality!

  7. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

Leave a Reply