Bad

På söndagen var det soligt väder så det blev besök på stranden både på förmiddagen och eftermiddagen. De efterföljande dagarna är det inte lika inbjudande badväder även om det blir ytterligare något dopp, eller iallafall fotbad i strandkanten för en del av oss. Jakob försöker vid två tillfällen laga linsgryta, men lyckas inte tyda vad paketen innehåller, så det blir gryta på delade gula ärtor, respektive delade favabönor. På onsdagen äter vi lunch ute. Anna är sugen på fisk så vi går ner till strandpromenaden bort mot hamnen och gör misstaget att lockas in på den första tillgängliga restaurangen.  Det blir ingen positiv smakupplevelse. Avocadon i avocadosalladen är omogen, besk och hård. Pastan är överkokt och alldeles oljig och inte ens fisken är speciellt god. Och inte var det billigt heller. Lärdomen både från Chania och Rethymno är nog att gärna hålla till på stranden för bad och promenader, men helst äta någon annanstans. Det finns säkert undantag men inte första gången vi inte är nöjda med maten på denna typ av ställen.

Leave a Reply