Det kan bli bra även om det inte blir som man tänkt sig.

På torsdagen tänkte vi att vi skulle gå till “farmers market” där lokala odlare en gång i veckan ställer upp sina stånd och säljer frukt och grönsaker. Vi gissade att det skulle vara öppet på eftermiddagen, så Emma tar ett lekpass med barnen på förmiddagen och framåt 3-tiden promenerar vi bort mot parkeringsplatsen som 1 gång per vecka görs om till marknadsplats.

På vägen dit ser vi en man som står på trotuaren och kastar tegelstenar. När vi ser att han inte kastar dem i någon container eller liknande utan mot byggnadens skyltfönster tycker vi det verkar klokt att ta en ordentlig omväg med barnvagnen. Flygande tegelstenar är inte helt lätt att försvara sig mot. Just när vi ska gå över vägen till andra sidan får mannen syn på oss, tecknar vänligt med handen att vi inte ska komma närmare, som om han var någon byggnadsarbetare, och fortsätter därefter att kasta sina tegelstenar mot vad som visar sig vara entren till en av stadens banker.  Då vi inte har numret till polisen och antagligen heller inte skulle göra oss särskilt väl förstådda, samt att andra säkerligen redan larmat då det är full trafik på gatan, och som sagt inte kände oss manade att gripa in på något annat sätt, så fortsätter vi vår omväg förbi denna man, som antagligen förlorat sina pengar, eller av någon annan anledning var missnöjd med denna bank.

Väl framme vid platsen för farmers market möts vi av att de sista odlarna packar ihop sina stånd. Tydligen var marknaden på förmiddagen.  Men vi ska ju stanna mer än en vecka, så det finns ju tillfälle en annan vecka. Istället går vi till en stor park som ligger intill och som visar sig vara en riktig oas,  med många olika träd och andra växter och som också rymmer den största lekpark vi träffat på hittills. Benjamin blir nöjd. Emma också då hon får språka länge med två grekiska kvinnor, som kan engeska.  Annars är det ganska vanligt att även ganska unga vuxna inte kan engelska. Och konversation kan annars ofta stanna vid att man säger frasen “vad heter du?” till föräldern till det barn som Benjamin leker med.  Det kommer även två andra barn till parken och jag tänker att Benjamin kanske vill gå och leka lite med den som är nästan jämngammal med honom, men istället går han fram till en pojke som är i 7-års åldern. Antagligen för att denna har figurer av “Byggare bob” som verkar roliga att leka med. När de lekt ett tag så drar jag till med “Vad heter du?” frasen på grekiska. Man kan ju inte ta den direkt, för när man bara kan ett par fraser tar konversationen annars slut ganska fort om man fyrar av dem för tätt. Denna gång blir utgången dock en annan då pojken svarar:  – Jag heter Kostas. Det blir lite kortslutning i hjärnan när han svarar på Svenska. Men då han har en mamma som ursprungligen kommer från Sverige så kan han svenska och har hört att vi pratade svenska, så denna gång kan vi prata lite mer.

På fredagen går Jakob ut med barnen en stund medan Emma får lite tid att ladda in och redigera filmerna. På huvudgatan tågar ett till synes ganska upprört demonstrationståg fram. Även denna gång håller vi oss undan och beger oss ner till strandpromenaden där det vanliga lugnet är i behållning.

Således ett par bra dagar, även om det inte blev helt som vi hade tänkt oss, då det även blivit en hel del tid att jobba med webbprojekt. T.ex har Jakob nu kopplat in sociala medie funktioner på en del av webbtjänsterna så att man t.ex. när man ser ett roligt klipphittaklipp.se med en enkel knapptryckning kan twittra, pusha, digga, dela det på facebook eller andra sociala medier. Likaså kan man när man lagt in en privatannonstillsalu.net, barnmarknaden eller hemmarknaden t.ex. dela annonsen på facebook så att ens vänner kan se vad man säljer och kanske visar det sig att de är intresserade att köpa prylen. Då kanske man kan spara in på frakten också. Eller om man betygsatt sin arbetsgivareomjobbet.se kan man sedan dela den sidan för att sprida informationen.

Har också jobbat med projektet semestertips.se har också, men bara bakom kulisserna så den ser fortfarande inte mycket ut för världen men mer ska det bli.

One Response to “Det kan bli bra även om det inte blir som man tänkt sig.”

  1. Lu Knobbe says:

    magnificent post, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not notice this. You should continue your writing. I am confident, you’ve a great readers’ base already!

Leave a Reply