Strandliv och båttur

Denna sista heldag i Chania tänkte vi ta en tur med en av alla de båtar som man kan åka med från gamla hamnen. för 10 euro får man en en-timmas tur med en “glas-bottom boat” där man kan titta ner och se vad som är under båten. Jag blir som pappa erbjuden att ta med 2,5 åringen utan extra kostnad , så vi planerar in en sådan tur till kvällen, medan mamman och spädbarnet får stanna på land. Innan dess blir det en tur till stranden igen. För en gångs skull sover spädbarnet ett långt pass på ett par timmar i sträck, så pappan hinner i lugn och ro läsa två tidningar i skuggan vid barnvagnen medan mamman och 2,5 åringen leker med en familj från Danmark med 4 barn. När det är dags att äta avböjer vi hamnstråkets påstridiga säljare och går tillbaka till restaurangen där vi åt första kvällen. Även nu ställer de fram vindruvor och raki efter måltiden. Konstigt att alkoholismen inte verkar mer utbredd trots att alkoholen är så lättillgänglig. Förutom på restaurangerna kan man köpa sprit och vin i vilken jourbutik som helst. När jag tittar på notan ser jag dock två poster på notan som vi inte beställt. Tydligen har de även här lagt på ett par euro för vindruvorna och rakin trots att vi inte beställt dessa. Inte helt schysst. Det bir ingen dricks denna gång utan jag stryker istället dessa poster från notan. Det känns lite som den gamla anekdoten om gästen som på restaurangen frågar kyparen:

-Den här posten på notan, “Gårdetsågårdet” 45kr vad är det för något?
-Jasså det gick inte, nä då stryker vi den…

Båtturen på kvällen är fin och vi rundar Lazaratta island som ligger strax utanför Chania. Fint att se staden från sjösidan. Djurlivet som man kan se genom glasbotten är dock inte särskilt spektakulärt, även om man kunde se lite småfisk och koraller, så man hade lika gärna kunnat ta en tur med en av de traditionella grekiska båtarna där entimmas turen kostade 5 euro. Men det var en fin tur och Benjamin fick prova att köra båten, vilket var roligt.

På kvällen äter vi crepes och gyros och det blir en fin avslutande kväll i Chania.

Benjamin fick styra båten i Chania.

Tags:

10 Responses to “Strandliv och båttur”

 1. Buy Private Proxy

  I found a great…

 2. What I have generally told folks is that when you are evaluating a good online electronics retail store, there are a few issues that you have to factor in. First and foremost, you want to make sure to locate a reputable and in addition, reliable retailer that has received great reviews and classification from other buyers and market sector analysts. This will ensure you are dealing with a well-known store that delivers good program and help to its patrons. Many thanks sharing your thinking on this web site.

 3. Amado Iqbal says:

  Very good post. I am experiencing many of these issues as well..

 4. Layne Coad says:

  Thanks for these pointers. One thing I also believe is that credit cards supplying a 0 monthly interest often attract consumers along with zero interest rate, instant approval and easy over-the-internet balance transfers, however beware of the number one factor that will probably void your own 0 easy neighborhood annual percentage rate and throw one out into the poor house quickly.

 5. Dewey Nevue says:

  Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

 6. tebrvxknnw says:

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

 7. WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. …

 8. I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Keep up the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site 🙂

 9. KwgdLady says:

  college algebra help help me write my life story pay to write an essay

Leave a Reply