Chania Town

Andra heldagen i Chania begav vi oss till de mer centrala delarna av Chania och saluhallen, även kallad municipal market och kan liknas vid Chanias motsvarighet till Stockholms hötorgshallar. Här säljs oliver, ostar timjanhonung och andra lokala specialiteter i alla dess former. Vi köpte olivoljebaserat shampo och aloe vera baserad solskyddskräm. Inte helt lätt att ta sig fram med barnvagn på alla ställen med smala trotuarer med höga trotuarkanter och bilar som parkerar lite här och var.  Sedan sneddar vi ned på Skridlof, den s.k. lädergatan som är kantad av olika stånd med handarbeten. Vi stannar till på en lekplats och fortsätter mot sandstranden och badar lite även denna dag. Sedan tillbaka förbi gamla hamnen där vi blir lovade gratis dessert och vin till maten av en inkastare, som märkligt nog hade en släkting just från Sverige. om vi äter just på deras ställe. Priset på menyn för den vegetariska tallriken skulle även vara priset för två.  Hungriga är vi, så vi slår oss ner. Väl inne så var det visst inte så att priset var för två. Och visst var det lilla glaset med vin gratis men vattnet kostade desto mer. Sedan när vi får notan så har de även tagit ordentligt betalt för brödet som vi inte beställt utan som ingick till den vegetariska tallriken. Man vill ju inte vara den jobbiga kunden, men klagar på att de tagit betalt för brödet som vi inte beställt. Ok, ta bort det från notan då, säger kyparen nonchalant och så får det bli.

Hur som helst är det ur ett säljarperspektiv intressant att sitta och titta på de energiska inkastarna/säljarna. Det finns i princip tio likadana restauranger på rad och trots att de har sett att de förbipasserande skakat på huvudet åt de föregående inkastarnas erbjudanden så ger de inte upp, utan går på med enda fokus på att den förbipasserande kommer välja just deras restaurang. Hur som helst har vi iallafall lyckats undvika att köpa några piratkopierade filmer, klockor och dylikt så att lägga några euro mer på maten än planerat är kanske inte hela världen.

Benjamin roar sig i en lekpark på vägen mellan chania town och stranden.

Tags:

7 Responses to “Chania Town”

 1. I happen to be writing to make you be aware of what a awesome discovery my child obtained reading through your web page. She noticed many issues, with the inclusion of how it is like to possess a wonderful coaching mood to get other individuals without problems thoroughly grasp some advanced subject matter. You undoubtedly surpassed my expected results. Thank you for offering such insightful, safe, educational and also easy tips on this topic to Julie.

 2. Robt Peabody says:

  Nice post. I be taught something tougher on completely different blogs everyday. It can at all times be stimulating to learn content material from different writers and observe a bit of one thing from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll offer you a hyperlink in your web blog. Thanks for sharing.

 3. Excellent post! We are linking to this particularly great content on our site. Keep up the good writing.

 4. Thankyou for sharing the information with us.

 5. I got what you mean ,bookmarked, very nice web site.

 6. From my examination, shopping for electronic devices online can for sure be expensive, nonetheless there are some tips that you can use to help you get the best discounts. There are usually ways to find discount offers that could make one to hold the best electronic products products at the cheapest prices. Thanks for your blog post.

 7. Skye Allaway says:

  I would also love to add that when you do not actually have an insurance policy or you do not remain in any group insurance, chances are you’ll well really benefit from seeking assistance from a health insurance professional. Self-employed or people with medical conditions generally seek the help of the health insurance brokerage. Thanks for your blog post.

Leave a Reply