Chania Town

Andra heldagen i Chania begav vi oss till de mer centrala delarna av Chania och saluhallen, även kallad municipal market och kan liknas vid Chanias motsvarighet till Stockholms hötorgshallar. Här säljs oliver, ostar timjanhonung och andra lokala specialiteter i alla dess former. Vi köpte olivoljebaserat shampo och aloe vera baserad solskyddskräm. Inte helt lätt att ta sig fram med barnvagn på alla ställen med smala trotuarer med höga trotuarkanter och bilar som parkerar lite här och var.  Sedan sneddar vi ned på Skridlof, den s.k. lädergatan som är kantad av olika stånd med handarbeten. Vi stannar till på en lekplats och fortsätter mot sandstranden och badar lite även denna dag. Sedan tillbaka förbi gamla hamnen där vi blir lovade gratis dessert och vin till maten av en inkastare, som märkligt nog hade en släkting just från Sverige. om vi äter just på deras ställe. Priset på menyn för den vegetariska tallriken skulle även vara priset för två.  Hungriga är vi, så vi slår oss ner. Väl inne så var det visst inte så att priset var för två. Och visst var det lilla glaset med vin gratis men vattnet kostade desto mer. Sedan när vi får notan så har de även tagit ordentligt betalt för brödet som vi inte beställt utan som ingick till den vegetariska tallriken. Man vill ju inte vara den jobbiga kunden, men klagar på att de tagit betalt för brödet som vi inte beställt. Ok, ta bort det från notan då, säger kyparen nonchalant och så får det bli.

Hur som helst är det ur ett säljarperspektiv intressant att sitta och titta på de energiska inkastarna/säljarna. Det finns i princip tio likadana restauranger på rad och trots att de har sett att de förbipasserande skakat på huvudet åt de föregående inkastarnas erbjudanden så ger de inte upp, utan går på med enda fokus på att den förbipasserande kommer välja just deras restaurang. Hur som helst har vi iallafall lyckats undvika att köpa några piratkopierade filmer, klockor och dylikt så att lägga några euro mer på maten än planerat är kanske inte hela världen.

Benjamin roar sig i en lekpark på vägen mellan chania town och stranden.

Tags:

Leave a Reply