På stranden i Chania

Pensionatet där vi bor ligger i gamla stan i Kreta. Vår första heldag i Chania är en söndag och vi sover ut länge alla fyra. Vi bestämmer oss för att gå till stranden. Det är en bit över 20 grader celcius men lätta moln och friska fläktar gör att det inte känns alltför varmt. Ägaren till logementet tipsar oss om att vi inte ska bli besvikna om stranden först är stenig och ogästvänlig. Det är bara fortsätta gå en kvart längs kusten så kommer man till sandstranden.

Vi kommer ner till promenadstråket vid den venetianska hamnen. Vid hamnens ingång står den gamla venetianska fyren, som är som är stadens kännetecken. Mittemot står den historiska fästningen vid namn Firka. Vi äter en kontinetal brunch nere vid hamnen. Gott men dyrt. Det får nog bli till att köpa lite bröd och jos och äta frukost på rummet framöver. Vi passerar den venetianska fästningens murar (byggd år 1540) samt fiskebåtshamnen innan vi kommer till sandstranden. Vi slår upp vår tältformade “nomad resesäng” som även fungerar som litet lektält och solskydd. En av de tyngre sakerna i packningen, men som nog kan komma till bra användning under resan. Vattnet känns ganska kallt för att vara medelhavet men helt klart badbart för den som är van vid svenska vattentemperaturer. Timmarna rinner iväg och innan vi beger oss tillbaka stannar vi vid en lekplats. Där finns gungor och rutshkana och även om det ser lite nedgånget ut fyller det sin funktion. Vi är ganska hungriga och trötta när vi beger oss tillbaka mot gamla staden och faller för en av restaurangernas inkastare vid hamnstråket där vi äter vår middag. Även om de lockar med än det ena än det andra så kan man vara säker på att slutnotan blir ganska dyr här. Väl tillbaka är det läggdags för de små. Tanken var att sitta uppe och skriva reseberättelsen, men vi somnar alla utmattade i samma säng. Istället kliver jag upp i gryningen för att skriva och göra andra ärenden på datorn. Dagarna blir intensiva med två barn och det blir timmarna på kvällen eller på morgonen som man får utnyttja om man vill ha något gjort. Men det är fin tid att umgås med barnen däremellan.

Benjamin vid vårt strandtält i Chania.

Natali tar en tupplur i strandtältet i Chania.

10 Responses to “På stranden i Chania”

 1. Right now it seems like Movable Type is the preferred blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 2. Britta Tee says:

  There’s noticeably a bundle to find out about this. I assume you made sure nice factors in options also.

 3. Jeana Gubala says:

  I really like looking through an article that can make men and women think. Also, thank you for allowing me to comment!

 4. There are actually numerous details like that to take into consideration. That may be a great level to bring up. I provide the thoughts above as normal inspiration however clearly there are questions just like the one you convey up where crucial thing can be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, but I’m certain that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls really feel the impression of just a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

 5. Appreciate it for sharing the information with us.

 6. I have noticed that expenses for online degree gurus tend to be an excellent value. Like a full Bachelor’s Degree in Communication with the University of Phoenix Online consists of 60 credits at $515/credit or $30,900. Also American Intercontinental University Online provides a Bachelors of Business Administration with a total school requirement of 180 units and a price of $30,560. Online learning has made getting your certification so much easier because you can certainly earn your current degree from the comfort of your abode and when you finish from office. Thanks for all the tips I have certainly learned through the web-site.

 7. Thanks for one’s marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you’re a great author.I will always bookmark your blog and may come back from now on. I want to encourage continue your great work, have a nice evening!

 8. Judy Puorto says:

  Please let me know if you’re looking for a article writer for your blog. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Cheers!

 9. thanks to the author for taking his time on this one.

 10. I am glad to be a visitor of this consummate web blog! , regards for this rare info ! .

Leave a Reply