Minska utgifterna i Sverige

Även om vi tycker att vi hittat ett bra pris på boende i Rethymno så försöker vi naturligtvis att minska utgifterna i Sverige.  Bostad i Sverige kostar inte lika mycket då elförbrukningen blir liten och man kan hålla nere värmekostnaderna ha så varmt i huset. Dock behöver det ju vara frostfritt. Med bergvärme borde det dock gå att hålla en låg men tillräcklig temperatur i huset utan krångel, då den avger mer värme ju kallare det är utomhus.

Vidare har vi meddelat uppehåll för att betala tv-licens. Kravet för att slippa betala är att man gör sig av med eller magasinerar tv-mottagaren under uppehållsperioden.  Vi kommer troligen även ställa av bilen. Detta åtgärder sparar några hundralappar vardera.

Då vi precis har flyttat till ett nytt hus, behöver vi inte beställa sophämtning förrän hemkomsten. Annars om man redan har sophämtning är det nog inte lönt att göra uppehåll, då det ofta är en fast avgift för att göra förändringar.

Sedan tillkommer visserligen en del extra utgifter för resan, utöver resekostnader, logi och mat. T.ex. reseförsäkring och så har vi beställt veckoeftersändning av posten den tiden vi har samma adress i Rethymno.

Tags:

3 Responses to “Minska utgifterna i Sverige”

  1. […] själva i den hyrda 2-rummaren med kokvrå, lever de ändå relativt billigt. De har också kunnat undvika en del av kostnaderna i Sverige, genom att koppla ur och magasinera TV:n, vilket medför att man inte behöver betala TV-avgift […]

  2. Carlyn Marse says:

    Howdy I am so happy I found your webpage, I really found you by accident, while I was searching on Yahoo for something else, Anyhow I am here now and would just like to say many thanks for a fantastic post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic work.

  3. Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

Leave a Reply