Försäkring pass och europeiskt sjukförsäkringskort

Många hemförsäkringar har ett reseskydd om resan är kortare än 45 dagar. Vår hemförsäkring hade ett reseskydd som sträckte sig upp till 60 dagar. Det räckte dock inte riktigt till så nu är det förlängt för alla oss resenärer med ytterligare 10 dagar till en kostnad av 800kr. Det känns bra. Att det är förlängt alltså.

Vi har också fått hem det europeiska sjukförsäkringskortet som visar att man har rätt till vård på samma villkor som lokalbefolkningen.  Då skatteverket inte varit särskilt snabba på att registrera  1 månads tjejens förnamn så fick hon dock ett tillfälligt intyg, men som täcker samma sak.

Även uthämtning av pass fick skjutas på framtiden då namnet måste registreras hos skatteverket först, vilket dröjde nästan 3 veckor. Men efter ett telefonsamtal till skatteverket så fixade de det samma eftermiddag och nu ska även passen vara klara för uthämtning.

3 Responses to “Försäkring pass och europeiskt sjukförsäkringskort”

  1. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

  2. I see something really special in this website .

Leave a Reply