Bakgrund

En av anledningarna till att vi såg möjligheten till denna upplevelse var att vi väntar vårt andra barn 2,5 år efter att det första föddes och att vi då även hade ett par månaders föräldraledighet att ta ut för det första barnet. Reglerna är ju sådana att två föräldrar inte kan vara helt föräldralediga samtidigt för samma barn, men man kan ta ut föräldradagar för olika barn samtidigt.

Då det är lågsäsong för turister i södra europa oktober – december hoppas vi på att kunna hitta relativt billigt boende som ändå inte känns alltför spartanskt. Samtidigt hoppas vi på att euron minskar i värde jämfört med svenska kronan utan att det blir alltför turbulent i dessa länder.

Vi har också vid sidan av anställning, varsin enskild firma, som vi kan ägna ev. överbliven tid åt.

Då vi inte gjort någon gemensam utlandsresa sedan vi gifte oss 2007 – inte ens någon bröllopsresa – känns det också som det är dags att unna sig en tid av gemenskap.

Om vi hade åkt på en bröllopsresa direkt efter bröllopet hade det krävt både tjänstledighet och frånvaro från nytt jobb, så det känns riktigt bra att kunna åka nu när omständigheterna passar och båda under en tid kan få föräldrapenning.

Välkommen att följa våra förberedelser funderingar och vår resa här på bloggen.

Leave a Reply